EV engineering

Diensten

U heeft een idee dat u wilt ontwikkelen? EV Engineering gaat de werktuigbouwkundige uitdaging graag aan om uw idee te laten werken. Functionaliteit, haalbaarheid, productiekosten en normen zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Wat is uw bedoeling met het product of machine? EV Engineering ontwerpt werktuigbouwkundige oplossingen en zorgt ervoor dat er letterlijk en figuurlijk beweging komt in uw plan.

Ook als het gaat om het doorrekenen van constructies van bijvoorbeeld machines of staalconstructies gaat het erom of het werkt. Is de constructie sterk genoeg? Of stijf/slank genoeg? Hoeveel druk kan er worden uitgeoefend voordat het bezwijkt? Bij welke frequenties gaat de constructie resoneren?

EV Engineering is u van dienst bij alle fases van uw project. Vanzelfsprekend kunt u ook voor deelopdrachten bij EV Engineering terecht. Ieder project doorloopt de volgende fases

 • Fase 1: Concept Engineering
  Wat voor een mechaniek is er nodig om uw idee te laten bewegen? Aan welke normen moet u voldoen? Samen met u wordt een eisen- en wensenpakket opgesteld. Eventueel met hulp van een businessplan en eerste handberekeningen wordt de uiteindelijke keuze gemaakt voor een bepaald mechaniek.
 • Fase 2: Concept visualisering (3D CAD)¬†
  De gekozen oplossing wordt nu in een 3D CAD-programma uitgewerkt en daarmee krijgt uw idee al een eerste concrete vorm.
 • Fase 3: Sterkteberekeningen, zowel FEA (FEM) als analytische berekeningen
  In deze fase wordt gekeken of het ontwerp voldoet aan de gesteld eisen qua sterkte, stijfheid, gewicht, eigen frequentie, knik- en plooiweerstand, enzovoorts. EV Engineering brengt in kaart waar eventuele aanpassingen in het ontwerp nodig zijn.
 • Fase 4: Uitwerkfase – Detail Engineering en productie gereed maken (CAD)
  In deze fase wordt het 3D model definitief, waarna de productietekeningen worden gemaakt en een rapportage wordt opgesteld.
 • Fase 5: Deelopdrachten¬†
  Vooral bij grotere projecten kunt u EV engineering ook inschakelen voor (een) bepaalde fase(n) van het project. Bijvoorbeeld productiebegeleiding of het gecertificeerd krijgen van uw constructie.

Wilt u weten wat EV Engineering voor u kan betekenen?

Neem contact op met Eef Vermeulen via [email protected] of bel 06 41 46 41 23. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek maakt u een hoop wijzer.